Законодателният орган на американския щат Флорида, контролиран от републиканците, прие закон,

...
Законодателният орган на американския щат Флорида, контролиран от републиканците, прие закон,
Коментари Харесай

Първи щат в САЩ забрани социалните мрежи за деца под 16 години

Законодателният орган на американския щат Флорида, следен от републиканците, прие закон, забраняващ обществените медии за деца под 16 години, ход, който съгласно последователите ще отбрани малолетните от онлайн опасности за психологичното им здраве. Мярката, която би трябвало да бъде подписана от републиканския губернатор Рон ДеСантис, изисква обществените медии да закриват сметки на всеки под 17-годишна възраст, съобщи Българска телеграфна агенция и Вести.

Камарата на представителите одобри законопроекта със 108 гласа против седем, часове откакто Сенатът даде окончателното утвърждение. ДеСантис, който не е споделил дали ще подпише мярката, изрази опасения предишния месец по отношение на евентуалното нарушение на правата за дискретност.

Поддръжниците споделиха, че законът ще отбрани децата от нездравословните резултати на обществените медии, като тревога, меланхолия и други психологични болести, и ще бъде от изгода за тези, които прекалено употребяват такива платформи.

Критиците споделят, че законът нарушава Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която подсигурява свободата на словото, и че родителите, а не държавното управление, би трябвало да вземат сходни решения. През март 2023 година Юта стана първият американски щат, който одобри закони, регулиращи достъпа на децата до обществени медии, като Арканзас, Луизиана, Охайо и Тексас скоро ще се причислят към тях, съгласно разбор, направен пред законодателния орган на Флорида. Анализът споделя, че редица други страни обмислят сходни разпореждания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР